Inspektorzy Inspekcji Handlowej skontrolowali 217 placówek (123 sklepy i 94 lokale gastronomiczne) zlokalizowane na targowiskach. Aż w 191 z nich stwierdzono różnego rodzaju nieprawidłowości.
Najwięcej zarzutów dotyczyło niepodawania we właściwy sposób informacji o cenach sprzedawanych produktów i usług gastronomicznych. W wielu placówkach artykuły spożywcze były przechowywane były w nieodpowiednich temperaturach i warunkach sanitarnych, a w niektórych lokalach gastronomicznych było po prostu brudno. Część skontrolowanych placówek gastronomicznych nie posiadało przyłącza do sieci wodno – kanalizacyjnej, a ich właściciele prowadzili działalność bez zgody stacji sanitarno – epidemiologicznej.
Do innych często występujących nieprawidłowości należało odmierzanie produktów za pomocą narzędzi pomiarowych bez aktualnych cech legalizacji, a w co czwartej placówce nie używano żadnych przyrządów pomiarowych - towar odmierzano tu przy użyciu wag domowych lub naczyń kuchennych. W 33 placówkach sprzedawano towary przeterminowane, w niektórych przypadkach nawet o dwa lata.
W wyniku przeprowadzonej kontroli inspektorzy IH nałożyli 150 mandatów karnych, skierowano 19 wniosków do sądów rejonowych oraz 4 zawiadomienia do urzędów skarbowych.
Babà jest pochodną ciasta rosnącego na naturalnych drożdżach, typowego dla polskiej tradycji ludowej. Uważa się że odmiana ta została wprowadzona na życzenie Gerolamo Baby, osiemnastowiecznego króla Neapolu, który był wielkim wielbicielem słodkości. »